Marc Mulders. Werken 1980-2020 – Special Edition

  • 1/1

De publicatie Marc Mulders. werken 1980-2020 beschrijft voor het eerst de ontwikkeling van 40 jaar kunstenaarschap van Marc Mulders in ÊÊn samenhangend verhaal.

De Special Edition breekt een lans voor The Green Man en is in De Pont Museum te Tilburg gepresenteerd.

De oplage is gelimiteerd op 30 exemplarenen is inmiddels UITVERKOCHT. De Special Edition bevat:

-1) gesigneerde publicatie inclusief luxe omslag, collage en tekening
-2) kunstwerk op papier (aquarel-collage: iris)
-3) kunstwerk op papier (aquarel: zonnebloem)
-4) kunstwerk van glas (raamhanger: tulp)
-5) t-shirt, mondkapje, distel-collage en vlag van The Green Man

Uitvoering:
Ontwerp en uitvoering door Mark van den Eijnden in samenwerking met Gijs Wortel, Gijs Wortel Binding, Someren, Ad van den Hoven, Kunstregie, 's-Hertogenbosch, John van Hoorn, M-Display, Etten-Leur en Babette Kessels, Plantaardig vormgeefster, Maastricht.

isbn special edition:
978-90-815-2699-9

_____________________________________________________________________________

THE GREEN MAN

Deze Special Edition is 'strijdbaar'. Ter bescherming en voor het plezier duikt The Green Man op in meerdere gedaantes; in potlood opgetekend, op een T-shirt, op een mondkapje ter bescherming, in een collage van distels en op een heuse vlag als een teken van bezwering.

The Green Man is een mythologische voorstelling van een gezicht (soms een volledige gestalte) met takken en bladeren als baard- en hoofdhaar. Hij is de geest van het woud, het aura rondom plant en boom, en in voegere tijden offerde men eerst alvorens de akker in te zaaien. De kleur groen staat voor vruchtbaarheid en groei. Bij alle ingrepen van de mens in het bos of op de akker ontmoet hij hoe dan ook The Green Man.

The Green Man is vandaag de dag ook een symbool voor het rentmeesterschap over de natuur, een waarschuwende profeet die ons terecht wijst voor onze plundering van de rijkdom van de natuur.

Daarom is er naast de gebruikelijke Green Man in het groen, ook een Green Man in het rood...
Want het groen als huidskleur staat dan wel voor groei en vruchtbaarheid, het groen kan ook verdorren en doods kleuren, Ja rood kleuren, een vuurrood aangelopen Green Man met hoornen; getuige van een ecocide... des duivels over hoe wij mensen de natuur ontregelen beledigen en vergiftigen met onze pesticiden en gif in de intensieve veehouderij en akkerbouw.

Daarom staat op het T-shirt uit de Special Edition aan de voorzijde The Green Man en aan de achterzijde The Angry Green Man.

Verwante links:
_________________________________________________________________________________________________
> Marc Mulders
> De Pont Museum, Tilburg
> Kunstregie, 's-Hertogenbosch
> Babette Kessels, Maastricht